Stupačky

... pište sem vše, na co se chcete zeptat a co Vás zajímá ohledně úprav a oprav Wranglerů JK

Moderátor: Tom

Pravidla fóra
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky! :wink:
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.

Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
Honza1

Stupačky

Nový příspěvek od Honza1 »

Zdravím všechny. Nemáte někdo prosím navíc nášlapy, jako maj Sahary? Mám dlouhýho Rubicona a děti nevylezou do auta bez pomoci. Mám z toho doma trochu problém, že jsem pořídil nesmysl. Můžu buď počkat až dorostou, nebo to vyřešit jinak :wink: Nebo alespoń radu, kde se dají sehnat za rozumný peníz, koupě auta mě dost vyšťavila. Díky a všem pěkný den a brzký příchod jara. Honza
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Re: Stupačky

Nový příspěvek od Harley »

Vím o čem mluvíš. Já je mám na autě a pro nastupování je využívá celá rodina,včetně mě! Přímo do auta už ani nelezu ale jen přes ně. Původně jsem je chtěl sundat a dát místo nich nějaký Rock Rails ale po zkušenosti sem si to rozmyslel a zůstanou. Krom zjednodušení nastupování taky velice dobře suplujou zástěrky.Na rozdíl od nechutnejch zástěrek,jsou na autě elegantní. Bok kryjou dobře před blátem a odletujícím kamení. Jsou docela bytelný konstrukce a materiálu a tak fungujou i v terénu pro ochranu boku,třeba vůči stromům a pod.
Jo a taky důležitý,v zimě bych bez nich neometl sníh ze střechy.!!!!!
Já je měl na svým X už od začátku v příplatkový výbavě,takže jsem je nedokupoval.Ale ani v USA nejsou nejlevnější. Kolik stojí u nás nevím ale zkusil bych dát dotaz na http://www.mopardily.cz
.Jejich P/N je: 82210571AB

Tady je má třeba Quadratec:
http://www.quadratec.com/products/12560_01_07.htm

a tady třeba jeepsareus,kde často nakupuju a má dobrý ceny na dopravu:
http://www.trademotion.com/partlocator/ ... eid=214683
PETARDAK
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od PETARDAK »

Mám,jsou ještě na autě ale budou volné. zavolej 777558112
dickee

Nový příspěvek od dickee »

Honza1 píše:Zdravím všechny. Nemáte někdo prosím navíc nášlapy, jako maj Sahary? Mám dlouhýho Rubicona a děti nevylezou do auta bez pomoci. Mám z toho doma trochu problém, že jsem pořídil nesmysl. Můžu buď počkat až dorostou, nebo to vyřešit jinak :wink: Nebo alespoń radu, kde se dají sehnat za rozumný peníz, koupě auta mě dost vyšťavila. Díky a všem pěkný den a brzký příchod jara. Honza

Ahoj mám protebe radu: vyměň ženu, děti stejně za chvíli vyrostou a auto je stejně hezčí bez nášlapů
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

To se lehko řekne. Parchanti sice vyrostou ale to je tak ještě nejmíň na deset-patnáct let. Žena se dá vyměnit ale co si tím pomůžu? Všechny jiný,co jsem vezl hudrovaly nemlich stejně,že se tam blbě leze a nebo že si musí sukni vytáhnout až do pasu aby zvedly nohu na nastoupení.Sám nastupuju přes ně.Přímo skoro do auta nenastupuju.
Nevím kolik měříš,já 176cm, a tak bych se absolutně nechytal za spoda bez nášlapů, oméct střechu od sněhu a nebo si umejt nebo oškrábat přední sklo i uprostřed.Auto s hard topem měří 188cm se softopem asi o 5cm víc.
No a nakonec.Jelikož nemám rád zbytečně špinavý auto,třeba jen s ježdění po silnici a nebo kvůli jen jedný kaluži na cestě k chatě, a taky bytostně nesnáším na autech zástěrky,tak ty "Sahara" nášlapy dokonale chrání boky od špíny a odletujícího kamení od kol. V terénu Tě zase nepustí bokem třeba ke stromu nebo nějakýmu balvanu.
Dr.Ti.

Nový příspěvek od Dr.Ti. »

stupačky Sahara jsou pěkný a bytelný,dobře ochrání lak boku proti ostřiku a kamínkům,určitě pěknější, než zástěrky,který mám mimochodem já-origo Jeep-jsou docela pěkný,ale souhlas s tím,že ty stupačky jsou esteticky i funkčně podstatně lepší,jenže!!!-mám Rubicona a dát stupačky by znamenalo vzdát se kovových prahových krytů,který jsou poctivým origo kusem železa chránícím prahy před poškozením,zbavit se jich je dost škoda,proto jsem to řešil těmi zástěrkami. Dalším probléměm je nastupování. Na přední sedadla je to OK a výška vozu mi přesně vyhovuje,otevřu dvěře a volně nasednu-výšková úrověň sedadla přesně vyhovuje / výška postavy 190cm/,menší postavy=velký problém, potřebují se chytit oběma rukama/sedalo,madla na stropě/ a derou se tam jak na Gerlach,naprosté fiasko je nastupování na zadní sedala u verze 2door,což jsem již popsal jinde,a to kvůli absenci aretace a vyklopení sedla vpřed,podobně,jak to má TJ /nechápu,jak tohle mohli konstruktéři opomenout,když už to měli pořešeno u TJ/. Z toho důvodu stupačky Sahara hodnotím jako velký přínost, u 2door jako nutnost, v případě Rubicona 2 door nevím,jak to řešit,proto zatím vozím v kufru malý 6Ocm dlouhý dřevěný žebřík / natřený samozřejmě na modro/
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Ještě jedno velký plus mají ty Sahara nášlapy a to by bylo i pro Tebe doktore. Nikdo Ti nepraští s boku do auta svejma dveřma někde na parkovišti.To Ti prahy "Rubicon" nepomůžou.
Dr.Ti.

ano,na pasivní ochranu boku jsem zapomněl, to je rovněž velký plus...no,kdyby šly ponechat rubikon prahy a nějak "přes ně" namontovat Sahara stupačky,tak velká spokojenost, oba doplňky jsou funkční a pěkný-v tom je i krása originál dílů
Standa
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Standa »

Doktore, Sahara stupačky na 2 door jsou pořád ještě u mě v garáži a jsou volný. :cheche:
Dr.Ti.

jo, díky za info a dobře,že je ještě máš, člověk nikdy neví a názory se vyvíjejí....ovšem těch Rubicon prahů bych se opravdu,ale opravdu nerad vzdával...ideál to mít na autě oboje :nápad:
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Jen jedna technická,doktore,kde Ty využiješ přednosti rock rails? Kdy to Ty položíš v terénu na prahy? Asi tak často jako já. :cheche:
A ty Sahara nášlapy to zvládnou,to "naše" jezdění, taky.Jsou i chycený na stejných bodech jako ty ocelový Rubicon.
dickee

Nový příspěvek od dickee »

Ahoj chlapi, jak píši jinde, mám dvě malé děti 5 a 8. Starší si vyleze do Wraníka zcela sám. Chytne se bezp. pásu, odrazí se a je tam a navíc je hrdej na to, že už mu táta nemusí pomáhat a je už velkej jeepař :cigarko: Tomu mladšímu ještě pomáhám, drapnu ho pod ramenama, přizvednu a je tam taky (ale je asi taky tím, že jsem před wraníkem vlastnil amerického MUTTA a s klukama jezdím již od 3 let kempovat pod širák, tak jsou už asi zvyklí. Žena nehudruje, naopak mi pořád vyhání z místa řidiče, že bude řídit sama, protože od tý doby co máme Wraníka doma tak se jí v tom autě strašně líbí a nechtěla by řídit už nic jiného, prý se cítí tak nějak v bezpečí, když v tom autě sedí, prý cítí tu sílu a velikost, tak nevím asi má ráda velký a silný věci :cheche:
No a já měřím 175 a do auta se mi leze naprosto báječně. Pravda je, že není nazvedanej, pak by to bylo horší, ale jednoznačně se přikláním k tomu, že rubikoňácká ochrana prahů je lepší než hezké nášlapy. Alespoň pro mne a zcela určitě pro terén.
Jirka
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jirka »

Tak se taky přidám - já mám +3,5" podvozek plus 1" body lift. Moje 5letá holčina /i když dnes už 6/ do auta hopsne jako královna zcela sama. Bez stupaček co mám /viz foto v galerii-oranžové JK, kdo by nevěděl :wink: /, by to ale samozřejmě nezvládla a ani já a nikdo jinej. A to ani dopředu ani dozadu.

Pár vychytávek pro lezení do 2door dozadu - doktore, žebřík s sebou nevozím, ale mám na hlavové opěrce víceméně nastálo "ošklivej" ale funkční gumizuk, kterým si vždycky zaháknu sklopenou sedačku za madlo u spolujezdce - tím je sedačka "zaaretovaná", jak na to opravdu "americký soudruh" "zapomněl" :cheche: Jeden háček na levé straně, přes pravou tyčku do madla, provléci a pak zpět a zaháknout háčkem za pravou tyčku...... Drží super, jen nesmíš být úplně v terénu čumákem do kopce.....
A druhá vychytávka, na co opět "americký soudruh" moc nemyslel - pás spolujezdce mám předělanej tak, že ukotvení toho konce co byl na sedačce jsem předělal na podlahu do stejného místa, jako je ukotvení toho druhého konce. Takže teď když se leze dozadu, tak po tom pasu nešlapeš, a ani tam nijak při vlézání nepřekáží. :wink:
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Jenže ty rubicon rámy ochraňují prahy jen od spoda ale né s boku.Takže když rock rails tak i ty co mají rám s boku.Na ty se ale zase nedá šlápnout jelikož boční ochrana je přitisknutá k prahu.
Když rock rails tak takovýhle maj smysl:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

A jak bez nášlapů ometáte sníh ze střechy? Já parkuju venku na sídlišti a když v zimě sněžilo skoro každou noc,tak jsem musel auto ráno ometat,na střechu bych doprostřed nedošáhl.
Odpovědět

Zpět na „Wrangler JK“