Je jasný, že s tím plynem vše v cajku asi nebylo - když to mělo ty závady jak uvádíš.
A jak píšou kluci bude to jeden z olejů - bud ten z toho přimazávání a nebo Klasika motorovej.
Nikdy nikomu never a davej pouze Mopar 5w20 - a kdyz rikám nevěřit tak nevěřit ( vím o tom hodně moc )
Minulý týden jsem měnil olej u jeepa Hošek Brno a i tam mi nabízeli jinej olej s tím jak je možné ho tam dávat ( protože mopar prostě nemají - blbci ) A tak říkám já prostě nic jiného nechci a hotovo - tak ho objednali a je klid.
Kdo tam prostě leje něco jiného tak si zahrává...... a pravidlo číslo 1 ) když je něke napsáno dávej Mopar 5w20 - tak tam nedávám nic jiného

vid jiří - nerozpoutáme debatu na téma oleje

HODNE ZALEZI NA ZNACCE A DOPLNUJICI IFNORMACI neni 10W40 jako 10W40 jiný značky.
ono i na foru oleje.cz je taky spousta polopravd a nesmyslů - každej se tam pasuje pomali na guru a skutečnost je jiná.
Jak to popisuješ tak docela i věřím, že to má na svědomí i ten motorovej olej. Podstata ale bude kouknout na mazací kanálky ale ani tam se nemusí v tomto případě nic poznat
Mě když to dělali prvně sondou tak mi říkali taky že jsou hodně poškrábaný válce - ted nevím který přesně, ale byly 2 .
Pak už to byla jen tahání penez a hromada povídaček , kterejm jsem neměl nikdy v životě věřit ale to už víte.
u mě se to ale začalo projevovat klepáním v motoru když šel do zátěže.....
Dovezl jsem to přes Denker - tam mi nikdo nebyl schopen říct co mi tam dali za olej ( asi proto, že to přišlo komletně s náplněma )
- pak první výměna Jeep Hošek - Brno - tam mi dali 10 W40 - mám to na dokladu
druhá výměna Jeep CHodov - Praha - tam mi dali mopar 5w20
rumunsko - dolití už při problému cca 1 lt to už vůbec nevím co to bylo ale v tu chvíli už to bylo jedno protože už to bylo
chycený a tam mi olej začal hodně mizet a zjistil jsem že musím dolévat - dojel jsem a z necelé 5 lt
náplně jsem byl na suchu ( cca 1200km )
třetí výměna už tady u jednoho servisu Shell 10W40 a pak už jsem začal řešit problém
To jen takl pro orientaci a připomenutí - interval jsem pro jistotu dal 6 tis km - kdybych to nechal po 12 tis majlích a trefil hned něco s moparem 5W20 tak jsem ted o nejkou kacku bohatejsí a Bobe možná ty by si neměl JK a ted ten problém
Ponaučení : do jeepa ( benzínovýho ) jinej olej neznam než mopar 5W20
Každopaádně držim palce ... když tak zítra v pardubkách