Posunutí předních sedaček
Moderátor: Tom
Pravidla fóra
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky!
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.
Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky!
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.
Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
- Henry
- Rada Starších
- Kontaktovat uživatele:
Posunutí předních sedaček
Tož vitajte všeci,
nemáte nějaký tip na posunutí předních sedaček tak cca o 5 cm ještě víc dozadu? Kdo mě zná, tak asi tuší, proč se ptám a kdo nezná, o nic zatím nepřišel a nemá aspoň důvod na vtípky, kterých si určitě od vás užiju.
Ale vážně, mám jednu celou vyhozenou, prozkoumanou a zatím mě nic moc nenapadlo. Všechno je tam vespod nějaké komplikované a ponýtované a zatím to vidím tak na přivaření nějakého plechu a posunutí děr, ale to je dost náročné....
tožtak
nemáte nějaký tip na posunutí předních sedaček tak cca o 5 cm ještě víc dozadu? Kdo mě zná, tak asi tuší, proč se ptám a kdo nezná, o nic zatím nepřišel a nemá aspoň důvod na vtípky, kterých si určitě od vás užiju.
Ale vážně, mám jednu celou vyhozenou, prozkoumanou a zatím mě nic moc nenapadlo. Všechno je tam vespod nějaké komplikované a ponýtované a zatím to vidím tak na přivaření nějakého plechu a posunutí děr, ale to je dost náročné....
tožtak
- Čejka Jiří
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Posunutí předních sedaček
Henry je to easy.Jak je pod sedačkou taková ta ,,koza" co je přišroubovaná k podlaze tak na tu stačí navařit 3 mm pásovinu a převrtat díry.
Sice nejsem vzrůstem somálský teenager ale sedačku jsem neposouval a problém s tím nemám.Problém spočívá v ohebnosti kloubů a na to je nejlepší Geriavit Pharmatom. Já osobně používám Ginko Bilobu.(to v případě že si potřebuju vzpomenout kam jsem si dal Viagru).
Sice nejsem vzrůstem somálský teenager ale sedačku jsem neposouval a problém s tím nemám.Problém spočívá v ohebnosti kloubů a na to je nejlepší Geriavit Pharmatom. Já osobně používám Ginko Bilobu.(to v případě že si potřebuju vzpomenout kam jsem si dal Viagru).
- Henry
- Rada Starších
- Kontaktovat uživatele:
No a je to tady ....
Robine, ty by sis mohl klidně na klíně vozit i slona a ještě pořád by jsi měl sedačku uprostřed
No a Jiří, s tou pásovinou to je asi fakt nejjednodušší, ale jinak jsi mne teda zklamal ... zrovna od tebe jsem očekával vyřešení tohoto problému. Ty, coby prostorově náročnější lidská bytost, bereš Geriavit místo přivařené pásoviny ...
A na co to Ginko ..., než ti zabere, aby sis vzpomenul, kde máš Viagru, tak stejně dávno už nevíš cože si to chtěl s tím dělat.
tak vám teda pěkně děkuji :lol:
tožtak
Robine, ty by sis mohl klidně na klíně vozit i slona a ještě pořád by jsi měl sedačku uprostřed
No a Jiří, s tou pásovinou to je asi fakt nejjednodušší, ale jinak jsi mne teda zklamal ... zrovna od tebe jsem očekával vyřešení tohoto problému. Ty, coby prostorově náročnější lidská bytost, bereš Geriavit místo přivařené pásoviny ...
A na co to Ginko ..., než ti zabere, aby sis vzpomenul, kde máš Viagru, tak stejně dávno už nevíš cože si to chtěl s tím dělat.
tak vám teda pěkně děkuji :lol:
tožtak
- Jirka
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Henry, a co tu přední sedačku vyndat?.......
Jooo, vlastně, ty bys zase musel pak tu zadní nabastlit zpátky,co?
Hmmm, tak to už pak nevím........
Jooo, vlastně, ty bys zase musel pak tu zadní nabastlit zpátky,co?
Hmmm, tak to už pak nevím........
- Henry
- Rada Starších
- Kontaktovat uživatele:
No ogaři, včera jsem nad vyndanou sedačkou zase špekuloval a pod světlem vašich velmi konstruktivních připomínek jsem přemýšlel a měřil, kam by se dala přivařit pásovina s novými otvory. No přiznám se bez mučení, nic jsem nevymyslel, protože vždycky někde něco překáželo a nebo hrozilo, že se to bude kroutit. Je vidět, že ty sedačky jsou opravdu konstruovány tak (ostatně to bude asi stejné u všech aut), že bezpečnost je u tohoto prvku auta důležitý moment.....
Takže sedadlo je zpátky a jdu si koupit Geriavit (viagru mi dá Pardál, stejně vždy zapomene na co si ji vlastně koupil)...
tožtak
Takže sedadlo je zpátky a jdu si koupit Geriavit (viagru mi dá Pardál, stejně vždy zapomene na co si ji vlastně koupil)...
tožtak
- Harley
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Možná by ti tohle mohlo pomoct v inspiraci. Bejvalo to tu na fóru a le nenašel jsem to:
http://www.4x4nazory.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=9656
Když jsem měl TJ tak jsem potřeboval sedačku výš.Díky tomu zaklonění sedačky,se zároveň nahoru,posunula i vzad. Podložky byly mezi nohama sedačky a posunovacím mechanismem,tudíš se nic dole nezměnilo a navíc vznikl větší úložnej prostor pod sedačkou. kdyby tohle nestačilo,tak ty podožky můžeš udělat s dírama ofsetově a tím je budeš mít ještě víc vzad.
http://www.4x4nazory.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=9656
Když jsem měl TJ tak jsem potřeboval sedačku výš.Díky tomu zaklonění sedačky,se zároveň nahoru,posunula i vzad. Podložky byly mezi nohama sedačky a posunovacím mechanismem,tudíš se nic dole nezměnilo a navíc vznikl větší úložnej prostor pod sedačkou. kdyby tohle nestačilo,tak ty podožky můžeš udělat s dírama ofsetově a tím je budeš mít ještě víc vzad.
Rovněž mám přední sedadla posunuta maximálně vzadu a uvítal bych ještě "o zoubek" více vzad. Zvednutí celého sedadla podložkama nahoru s mírným naklopením sedáku dozadu dolů by mohlo být řešení,protože na výšku je v autě místa dost. Na druhou stranu poloha v pololeže je sice pohodlná ,ale v terenu si ji člověk moc neužije.Nicméně pohodlí je věc důležitá,takže postavy s výškou 190cm a více mají v předozadním směru na předním sedadle v TJ již potíže.
- Ondřej
- Soptík
- Kontaktovat uživatele:
Já mám sice YJ , ale problém dostat tam nějak smysluplně mých 192 cm jsem měl taky. Řešil jsem i rozlámané sedáky origo sedaček. Takže staré sedadla ven, místo nich sedadla z Grand Voyageru a problém byl vyřešen. Výška sedu se zvedla o 7 cm a luxus je na světě A dokonce nemusím mít sedadlo až vzadu. Škoda, že jsi se nezmínil v Plzni mohl jsi to vyzkoušet.
Z jakého ročníku G.Voyageru jsou ty sedadla ? Montáž byla bez potíží?
Není to špatný nápad,třeba koupit z bouračky přední sedadla,ale musíme vědět přesně z jakýho typu a ročníku to máš odzkoušený
Není to špatný nápad,třeba koupit z bouračky přední sedadla,ale musíme vědět přesně z jakýho typu a ročníku to máš odzkoušený
- Ondřej
- Soptík
- Kontaktovat uživatele:
Sedačky byly ze staršího ročníku tuším kolem roku 90.
Montáž nebyla moc složitá - něco přišroubovat,něco přivařit.
Pokud potřebuješ víc info zavolej mi 603 501 748.
Montáž nebyla moc složitá - něco přišroubovat,něco přivařit.
Pokud potřebuješ víc info zavolej mi 603 501 748.