Kontrolky na palubce
Moderátor: Tom
Pravidla fóra
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky!
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.
Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky!

Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.
Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
Kontrolky na palubce
DOBRY DEN, MÁM TJ A ČAS OD ČASU MUSÍM DO SERVISU ZHASNOUT KONTROLKU/ ZLUTA KATALIZATOR/, UDAJNĚ VŽDY NATANKUJU NĚJAKE SRAGORY... NEVÍTE NĚKDO CO DĚLAT??? TANKUJU UŽ I NATURAL 98 A POŘÁD STEJNĚ
- Harley
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolka katalyzátoru
Kontrolka na katalizátor :eek: ? To slyším prvně.Jak vypadá? Stejně tak,že špatnej benzín něco rozsvítí.
Pokud je za katem druhá lambda,tak ta hlídá jeho funkci ale tak citlivý měření to není.není to ani přímo měření jako porovnávání údajů před katem lambdy s údajema za katem lambdy. Je-li to mimo toleranci,tak to vyhodnotí chybu,jako že kat už to má za sebou. Životnost katalizátoru je kolem 150 tis.Km a stejně tak O2 senzorů. Proto mají američani u nich předpis,že se tyhle věci musí měnit po 120tis.Km.Oni tam emise dost žerou. Každopádně horší benzín to neovlivní a když je tak zlej,že by poničil O2 senzory tak ty už budou zničený nenávratně a jen smazání chyby nepomůže.
Takže bys měl vyměnit všechny lambdy a dát novej katalizátor jestli se ti rozsvěcí chyba spojená s emisema.
Pokud je za katem druhá lambda,tak ta hlídá jeho funkci ale tak citlivý měření to není.není to ani přímo měření jako porovnávání údajů před katem lambdy s údajema za katem lambdy. Je-li to mimo toleranci,tak to vyhodnotí chybu,jako že kat už to má za sebou. Životnost katalizátoru je kolem 150 tis.Km a stejně tak O2 senzorů. Proto mají američani u nich předpis,že se tyhle věci musí měnit po 120tis.Km.Oni tam emise dost žerou. Každopádně horší benzín to neovlivní a když je tak zlej,že by poničil O2 senzory tak ty už budou zničený nenávratně a jen smazání chyby nepomůže.
Takže bys měl vyměnit všechny lambdy a dát novej katalizátor jestli se ti rozsvěcí chyba spojená s emisema.
díky za odpověď, auto má najeto cca 70.000/ pokud se dá věřit servisce/ a je z roku 2005, asi začnu výměnou lambda sondy a pak uvidíme, nemáte někdo představu za kolik se dá pořídit?
- Čejka Jiří
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
RDR je má skladem ale jsou od Crowna tzn. Čína.Cenu ti z hlavy neřeknu ale když jsem jí kupoval nebylo to až tak děsivé.Myslím ale opravdu jenom myslím někde do 3000,-.
- Harley
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Lambdu pouze originál. Je sice dražší ale je to záruka funkčnosti.Osobní (a nejen moje) zkušenost.
V každým případě na originál DRB diagnostiku a tam ,kde s ní uměj. Aby byla jistota,že to jde od lambdy.
V každým případě na originál DRB diagnostiku a tam ,kde s ní uměj. Aby byla jistota,že to jde od lambdy.
- Jirka
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Chyba katu se ti ozsvítí, když je špatná lambda -respektive není úplně "prošlehlá", ale má sníženou citlivost - neměří ve správném rozsahu. Proto se ti rozsvítí až když někdy jedeš v tom rozsahu kdy ta lambda neměří správně. Můžeš v podstatě jezdit dost dlouho a nic a pak se dostaneš do jednoho jízdního režimu a už svítí.
Nicméně - lambdu můžeš zničit i tím, že ti třeba někdy motor nešel na všechny válce, apod. Benzín pak hoří ještě v katu a tím odrovná lambdu. Těch možností zničení je víc - špatnej benzín patří taky mezi ně. Bohužel se to neprojeví hned, ale až časem.
Vyměň nejdřív ty za katem. A až když to nepřestane, jdi po vrchních. Obvykle to dělá jen jedna, ale stejně nepoznáš která.....
Cenově se pod trojku za jednu určitě nedostaneš.....A myslím že tam máš celkem 4......Tak se asi vyplatí trochu experimentovat, než vyměníš všechny.....
Nicméně - lambdu můžeš zničit i tím, že ti třeba někdy motor nešel na všechny válce, apod. Benzín pak hoří ještě v katu a tím odrovná lambdu. Těch možností zničení je víc - špatnej benzín patří taky mezi ně. Bohužel se to neprojeví hned, ale až časem.
Vyměň nejdřív ty za katem. A až když to nepřestane, jdi po vrchních. Obvykle to dělá jen jedna, ale stejně nepoznáš která.....
Cenově se pod trojku za jednu určitě nedostaneš.....A myslím že tam máš celkem 4......Tak se asi vyplatí trochu experimentovat, než vyměníš všechny.....
- Čejka Jiří
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
To je dost náš velký Trnovský guru že tě je vidět! :lol:
.Neviděl jsem tě snad půl roku!!
Jsou halt pro tebe témata více než citlivá a tohle je zrovna jedno z nich,protože si vzpomínám jak jsi proklínal Kalifornské emisní normy i s jejich lambdami na každém centimetru :lol: :lol: .

Jsou halt pro tebe témata více než citlivá a tohle je zrovna jedno z nich,protože si vzpomínám jak jsi proklínal Kalifornské emisní normy i s jejich lambdami na každém centimetru :lol: :lol: .
- Harley
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
On má "califa" ? No tak to bůh s ním. :lol:
diky za reakce,vždycky se rozsvíti když někde čekám v zácpě , zatim budu ještě 14 jezdit na dovče...snad se to nevys.....uplně
pokud rozumím calif to není, je to koupeny v cr/ pokud califem nerozumíte nějakou specifikaci/
pokud rozumím calif to není, je to koupeny v cr/ pokud califem nerozumíte nějakou specifikaci/
- Jirka
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Čejka Jiří píše:To je dost náš velký Trnovský guru že tě je vidět! :lol:.Neviděl jsem tě snad půl roku!!
![]()
Kamaráde, nejak se to na mne navalilo a příští týden chceme aspoň na týden vypadnout, tak prostě a jednoduše NESTÍHÁM..........................
Jo, máte pravdu - mám califa = Kalifornská verze..... /pro nezasvěcené/ Ale jde to, už jsme spolu docela srovnali.... :lol:
myslíte, že se dá jezdit nějakejch par set kilaků aniž by se to uplně podělalo???
servisák má dovču
servisák má dovču
- Čejka Jiří
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Při troše dobré vůle jde všechno když se chce :lol: :lol: takže pár set sem pár set tam asi nehraje roli.Vyhodí li ti to závadu vypneš a po chvíli mažeš dál.Bude li ti Manitou nakloněn ani to nějak zásadně nedojebeš.Pakliže to dojebeš - asi ti nebyl nakloněn :lol: :lol:
- Jirka
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Vůbec žádnej problém. Jen se ti může objevit třeba trošku větší spotřeba a menší výkon, možná horší starty - motor bude řízen trošku jinak. Tak se nelekej. Ale stát se s ním nestane nic.pat píše:myslíte, že se dá jezdit nějakejch par set kilaků aniž by se to uplně podělalo???
servisák má dovču
- Harley
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Přesně to samý sem chtěl říct i já. 
Tak mám asi stejný problém...kontrolka mi blikla a pípla většinou když jsem zastavila na křižovatce. Není to pravidlené, ale znepokojuje mě to - obzvlášť před plánovaným Jamboree. A jak říká Jirka - mám pocit, že mi klesl výkon. Nejsem si přesně jistá, která kontrolka to je, stalo se mi to jen párkrát- že by to byla ta "Check gauges"? Je to ono? - poraďte. Je fakt, že já mám katík úplně vykuchaný a asi mě čeká kompletní "rekonstrukce" výfukovýho potrubí...