Obutí JK

... pište sem vše, na co se chcete zeptat a co Vás zajímá ohledně úprav a oprav Wranglerů JK

Moderátor: Tom

Pravidla fóra
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky! :wink:
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.

Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
jozef bb

Re: Obutí JK

Nový příspěvek od jozef bb »

Na vozidle Wrangler JK mám originál disky.Pneumatiky BF Goodrich MT/KM2 265/70 R 17 t.j 31,6".Podložky nad strunami Daystar 1,75 ".
Chcem prejsť na pneumatiky 33",kde je dostupná pneumatika
Goodrich MT/KM2 285/70 R 17, avšak k malému zdvihu 45 mm
mám obavy zo šuchania pneumatík o vnútorné blatníky pri
krížení.Nechcem totiž podložky pod disky.
Uvažujem teda nad zmenou diskov na 16" a to takto:
- disky Dotz Rafting 8x16 , 5x127,ET 20 mm, lepšie by bolo
ET 10 mm ,ale takéto disky som nenašiel na nete.
Dostupné sú plecháče 8x16 Bulface ,5x127,ET -25 mm
a to je už velmi malé ET na 33" pneumatiky .
- pneumatiky BF Goodrich MT/KM2 255/85 R 16 t.j. 33 "
Mám len jednu obavu,či doporučený disk na Wranglera neb
ude mať problém s prasiatkami predných brzdových strmeňov.
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Harley »

JK Sport je standartně na 16".Takže se šestnáckama problém nebude.
Návštěvník

Nový příspěvek od Návštěvník »

Ďakujem za promtnú odpoveď.Áno Sport je na 16" diskoch.
Mám však Rubikona JK 2011 a niekde som sa dočítal,že má
údajne zosilnené predné kotúčové brzdy.Dúfam,že nie aj rubustnejšie/vačšie.
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Nemá.Všechny JK to maj stejný. Ikdyž máš vepředu D44 ,tak nápravnice je stejná s D30 .Rozdíl je interní a v banju.
Honza1

Nový příspěvek od Honza1 »

Bacha na to, na rubi 2011 nejdou 16 disky. Přední brzdiče jsou větší a disk bez podložek tam nedostaneš. Musíš hledat v 17tkách, bohužel, tam je výběr o dost menší :frown: Taky jsem to zkoušel. Nakonec jsem skončil u kol, která mají skoro všichni. Cooper discoverer 285/70 R17
jezef BB

Nový příspěvek od jezef BB »

Pneumatika rozmeru 285/70 R 17 t.33 " je hlavne o dosť širšia na behúni oproti seriovej na Rubikone 2011 245/75 R 17
t.j. 4 cm.Mám auto zdvihnuté len 1,75 " t.j. 45 mm podložkami
nad strunami Daystar.

Osobne si myslím,že pri krížení,vytočení plného rejdu bude pneumatika škrtať o vnúrorné blatníky .Mám s tým skúsenosti
s predchádzajúceho Jeepu,orezával som postupne vnútorné blatníky postupne niekoľko krát.

Pri tomto rozmere pneumatiky a zachovaní povodných diskov
17" s ET 44,75 by asi bolo treba viac zdvihnúť auto možno 2-3",resp.dať podložky aspoň 30 - 40 mm.
PETARDAK
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od PETARDAK »

Na 285/70-17 máš zvednuto dost :todáš: a pod kola dej podložky 25-30 víc už je moc,pak lezou gumy ven a škrtaj o hrany lemů při křížení...
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Honza1 píše:Bacha na to, na rubi 2011 nejdou 16 disky. Přední brzdiče jsou větší a disk bez podložek tam nedostaneš. Musíš hledat v 17tkách, bohužel, tam je výběr o dost menší :frown: Taky jsem to zkoušel. Nakonec jsem skončil u kol, která mají skoro všichni. Cooper discoverer 285/70 R17
Fakt jo?? Tak to se musím podívat.Ještě se tohle ke mě nedostalo. :nápad: :nápad: :nápad:
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Tak hledám ,hledám.projíždím JK-forum a na větší brzdy u Rubi nenarážím. Když řeší disky,tak jestli se dají narvat patnáctky ale že šestnácky úplně normálně..

Dejte nějaký link ohledně těch brzd.
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Ikdyž koukám na ND ,tak brzdový destičky i kotouče jsou pro všechny JK stejný ,07-12. Rubicon nerozlišujou.

http://www.quadratec.com/products/produ ... tors&c=108

http://www.quadratec.com/category/Brake ... /index.htm
Honza1

Nový příspěvek od Honza1 »

Já při objedenávce ještě připlácel za brzdy "heavy duty". Ve skutečnosti je maj 2011 už v základu, v novém katalogu to už není. Ve starém ještě byl rozdíl. Řešili jsme to s T. Hlaváčem a rozdíl je prý v brzdiči. Každopádně ty 16 tam nejdou dát.
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Na níc ve světě nenarážím ohledně změny brzd u JK.
Nepřiplácel si jen reklamní trik? :cheche: Až přijedeš,poměříme!
jozef bb

Nový příspěvek od jozef bb »

Potřeboval bych poradit zda se dají někde sehnat kola pro comp 7069 Potřebuji vyřešit problem ,koupil jsem pneu v 16" na rubicona 2011 plechové disky,při montáži nešly nasadit ,mam totiž zesílené,větší přední brzdy.Vše jsem řešil podložkama.Ta kola od pro comp mají menší et 11 a jsou podle mého gusta.Nemusel bych použít podložky. S nákupy v us nemám žádné zkušenosti mám katalogy od quadratecu ,tam je mají . Nevím jak je to s cenou za dopravu a clo . poradťe dík.

Toto som nakopíroval z fóra "disky JK " a tak asi u Rubikona 2011/vačší brzdič/ nebudú 16" disky pasovať.
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Píše,že má větší,zesílené brzdy.To třeba může mít jiný,tuningový.Nepíše že originály.

Na americkým JK-foru (http://www.jk-forum.com) problém se šestnáckama neřeší u 2011+ Rubiconů.Diskutujou,jestli tam dostanou patnácky. Nikde ani zmínka o rozdílu v brzdách,podle ND jsou stejný kotouče i destičky pro všechny modely JK. A hledal jsem i mimo fora a nikde nic. Dokud neuvidím na vlastní oči,tak sem přesvědčenej,že rozdíl není.

jedna diskuze s mnoha.

http://www.jk-forum.com/showthread.php? ... e+calipers
Návštěvník

Nový příspěvek od Návštěvník »

při koupování jk rubicon 2011 jsem opravdu připlácel za silnější brzdy. mám tam kola plechy z chryslera mají et 34 jsou to 16" kola jsou od bf 305 .Protože jsem s nima moc spokojeny kupuji 16" od dotz typ rafting dark mají et 20 a s 3,5cm podložkama jdou nasadit a neškrtají při rejdu ale asi v terénu to bude problém jsou dost venku z blatníků zatím jsem v těžším terénu nejezdil. Stejně to budu zvedat asi jen o 2,5 palce. Možná to budu řešit jinyma blatníkama. Plechy co tam mám jsou na ,tak velká kola,asi měkka zdá se mi že se díry trochu vymačkávaji proto jdu do dotz které u nás prodávají třeba u bestdrive.
Odpovědět

Zpět na „Wrangler JK“