TAK UŽ JE V GARÁŽI !!!
Soudruzi v USA ho vyrobili tak přesně, že do vrat garáže vjel s dvoucentimetrovou rezervou na výšku a s asi deseticentimetrovou po stranách. Uvnitř je naštěstí prostoru o něco málo víc.
Je to tedy nakonec ten modrák po Dr. Ti, 2,8 turbodiesel Rubicon, kraťas, manuál. Viděl jsem v týdnu tři auta, včetně toho v Plzni, všechna byla ve výborném stavu a za dost podobné peníze, lišily se ale podstatně výbavou, motory, převodovkami, sériovostí atd. Po několika bezesných nocích a mnoha tabulkách s váženými průměry všech pro a proti jsem se rozhodl takhle :-)
Zatím jsem najel 400 km z Ostravy, více než z poloviny po dálnici (rychlostmi dost nad limitem, doprovodná mazda 1,8 kombi měla co dělat), kde byla spotřeba cca 13 litrů, celkově za celou cestu 12 litrů. Včera, v době největší kalamity, jsem byl v Praze a v noci jel zpátky, celkem dalších 350 km, průměrná spotřeba 10 litrů. Vyzkoušel jsem parkování na rozbahněné stráni (jinde nebylo místo), na náledí české Sibiře otestoval ABS (auto jelo jako sáně), vyrovnal několik smyků (jeden v příliš vysoké rychlosti vzhledem k podmínkám trochu se štěstím), píseckou neprohrnutou dálnici projel se 4x4, objel několik roztočených anebo bezmocně postávajících aut, hledajících sjízdnou stopu, musel jsem dvaktát zastavit a čistit ve vánici zamrzlé nefunkční stěrače a zapadaná světla, atd. atd. Na první dva dny celkem dost silných zážitků. Vynikající audio Premium k tomu všemu vytvářelo střídavě country a střídavě rockovou atmosféru, topení nezklamalo.
Další dojma budou časem následovat, zatím vše funguje na jedničku, některé detaily ovládání ale ještě budu muset nastudovat, ve světě 4x4 jsem nováček. Tak se už těším na nějakou společnou akcičku, rádi bychom se se ženou a s naším Rubim stali členy klubu :-)