Pravidla fóra
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky!
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.
Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
....Robine tak se snaž, všichni ti budem držet palce, ať se to napřesrok povede ..... já si myslím, že Krtek takovou formu co měl letos, už stejně dlouho neudrží :lol: , leda že by měl dobrého sponzora
Dobry den zdravim vsechny.premyslim o koupi wranglera a chtel bych se zeptat jestli je rozumny kupovat takhle stareho jeepa.samozdrejme jde o financni stranku a bojim se ze je to dost stare a jestli neni lepsi pockat a koupit treba rok 2000.jakej mate nazor treba na tendle?http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... =WDVW&rd=1
jen tak pokukuju a zajima me vas nazor treba primo na tendle tip dekuji
Martin Korinek
Zdravim vsechny.uvazuji o koupe Wranglera a chtel bych poradit jestli je hloupost kupovat jeepa treba rok 1994.chtel bych ho pouzivat ne jako kazdodeni auto proste hodne jako konicek a obcas v zime do prace.mam rozpocet tak max200000 a vim ze za 200 se uz da koupit treba 2001 rok ale protoze si budu na to brat uver tak prave nevim.otazka je jestli nekdo z vas ma treba nekdo podobnej rok 94,95,... a jak slapou.jsem amater tak mam asi hloupe otazky ale doufam ze poradite.predem dekuji
Což o to,šlapou všechny dobře ale jde o to,že od 97 roku je model TJ(kulatý světla) a ten má diametrálně jiný uložení podvozku a tudíž i je s ním pohodovější jezdění.
Pro mě je TJ nejzdařilejší Jeep od Willyse po současnost. Především jeho poslední generace od 02-06. Klasický tvary a detaily,dobrej podvozek na vinutejch pružinách,ještě minimum elektroniky,jednoduchá konstrukce.Nepotřebovat čtyřdvéřový auto,tak sem u TJ zůstal.
Tak nejen pohodlí. Podvozek na vinutejch pružinách je flexibilnější i v terénu. Soft top u TJ je pohodička na nadavání a sundavání.U YJ je to dosti složitý. Takovejch příkladů výhod u TJ je víc.
zdravim vsechny.nasel jsem wranglera v autobazaru v Karlovejch Varech.problem je v tom ze s timto autem nemam zadne zkusenosti.otazka zni :)
jestli nahodou nekdo nebydli v okoli kdo by byl ochoten mi trochu poradit.na benzin samozdrejme dam
Ahoj Kořene, pokud můžu svůj skromný názor:
Automat je samozejmě lepší jak do terénu tak i na silnici. Není vhodný pouze pro lidi, pro které je řazení, podřazování a vůbec mazlení se s otáčkami motoru zábava. Já ho nemám z prostého důvodu. Trval jsem na červené barvě a v kombinaci s automatem byly na prodej celkem 3ks v celé Evropě. A protože z nějakého důvodu kupuji auta na českých značkách, tak se mě nechtělo půl roku čekat než se něco objeví u nás. S tou spotřebou to taky není již pravda. Pročti US fóra azjistíš že s tempomatem se dá ušetřit i 2l na 100km. Takže pokud máš tu možnost neváhej. Hlavně už nějakého kup !!!
diky krtku ale jak jsem koukal tak jsem v poctate v cechach auta v automatu temer nevidel.cetl jsem vsechny rady co davate ale steje potrebuju toho hrdináu co me poradi protoze autobazarum proste neverim.tam me nacpou i trikolku :lol:
no na rovinu se me to zda drahy.98 2,5 bez doplnku.jinak vypada dobre.jestli mate na nej kontakt tak at me kontaktuje a verim ze se dohodnem koris@centrum jak dobre znate todle auto?
3/09 jsem stál rovněž před stejným problémem- koupě staršího Wranglera.
Důvodem bylo ukončení trápení Jeep Patriot jízdami mimo silnice, a to i přes 21/8 lift a osazení auta pneu BFG T/A-designově vynikající,ale po zničení
krytu motoru,předních ramen a pořádném potrápení spojky jsem řekl dost a rozhodl se koupit auto pro teren určený.
Stal se jím, jak jinak, Wrangler TJ 2,5 Sport, kromě lehkého poškození prahu a dveří spolujezdce byl technicky stav velmi dobrý,najeto měl 99 tis km. Samozřejmě jsem se dal do úprav: jednoduchý podložkový lift 30mm,odrezení podvozku s ochranným nátěrem, barevné provedení pružín,tlumičů a skříní difu,vyhození zadního stabíku a výměna těch předních,instalace zabezpečení,výměna předního nárazníku za pevnostní WARN,nástřik plecháčů do černýho komaxitu,instalace CB-čka, potahy sedadel BesTop....
To hlavní, těším se celý týden, až se o víkendu projedu Wraníkem,jako firemní jezdí Patriot. Jedinou, opravdu jedinou,výtku mám k výkonu 2,5. Zkusím upravit využití výkonu jiným převodem a tak zlepšit akceleraci vozu a zátah v nižších rychlostech. Spotřebu mám ověřeno 10 litrů N95 na silnici, v terenu kolem 15 litrů.Poježdění je velmi pohodlné, v rychlostech kolem 80-90km příjemné. V terenu vyjedu vše,co ostatní, byť mají motory 4,0 a MT pneu,akorát holt častěji využívám připojení předku nebo redukce. Jedinou opravu,kterou jsem řešil, byla výměna gufera přídavky z důvodu prosaku,jinak auto šlape jak hodinky. Nevýhoda Wranglerů-mazlíků, myšleno aut ve výborném tech. stavu s již provedenými úpravami,je pořizovací cena, která je relativně vysoká-
svého Wranglera bych si dnes cenil na 300 tis,což je v podstatě neprodejné,ale o tohle zde nejde, taková auta nemá ani smyslu prodávat , smysl má je dále šlechtit a užívat si jich.
na to se tesim hodne az si ho pomalu zacnu nadelavat a dokupovat doplnky.no jak jsem cetl prispevky nazpatek tak doporucovali 4l.z toho jsem docela vyplesklej.rikam si ze by me stacil 2,5 ale aby me to pak nestvalo.
... nejsem tady na foru dlouho, ale mám již běhed deseti let dozadu třetího Wranglera a vždycky to byl 4L. S 2.5 jsem se jenom svezl po silnici kolem Jičína (měl jsem ho půjčený na zkoušku a porovnání) a ta projížďka mne utvrdila, že do tohodle autíčka patří asi opravdu hlavně šestiválec. Já moc lidi z klubu neznám, vlastně osobně jenom Boba a Jirku Čejku a oba si myslím svoje vymazlený dvaapůlky vyměnili za čtyřlitry. Takže se asi ani nemusíš ptát a stačí se chovat jako zkušenější kolegové.... :lol: Dobrou volbu... Libor