Koupě Wranglera - poraďte prosím
Moderátor: Tom
Pravidla fóra
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky!
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.
Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky!
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.
Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
Koupě Wranglera - poraďte prosím
Ahoj všichni, asi to bude znít hloupě, ale zamilovala jsem se do Jeepa Wranglera...finanční stránka mi nedovoluje moc k vyskakování...Je to už pár let, co jsem si ho užívala od kamaráda.Nyní bych si chtěla pořídit svého, jen nevím kde se dá pořídit levně a spolehlivě...Prochodila jsem kilometry po autobazarech,ale zatím bez úspěchu...Simona
- Lelek
- velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Milá anonymní Simonko, podívej se na naše www.jeep-wrangler.cz/bazarek-a.html . Tam jsou nabízena kromě jiných auta našich členů, která jsou v dobrém, až vymazleném stavu a pak už je to na tobě, za kolik který vůz bude :lol:
-
- fórový prudič
- Kontaktovat uživatele:
nevím odkud jste. Jel jsem na Velikonoce do Špindlu. V Nové Pace je na začátku od Hradce velká hala. Je tam spousta veteránů, teké asi 4 Jeepy z války. Pak dál o cca 100m je autobazar, vedle něj parkoviště, vše pohodlně. V tom bazaru je cca 5 Wranglerů. Tam zajeďte inspirovat. Je to tohle: www.autosluzby-koncicky.cz
Nejvíc Wranglerů uvidíte v Plzni na srazu v květnu.
další adresa: www.auto-jase.cz
Nejvíc Wranglerů uvidíte v Plzni na srazu v květnu.
další adresa: www.auto-jase.cz
Díky za všechny rady
Ahoj všichni, moc díky za rady.Pracuji na výběru..tak snad se k vám brzy přidám.Simona
-
- malej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Možná, že by mohl některý z expertů/expertek klubu pomoci. Ranger má pravdu, stav může být všelijaký, i když opticky to auto bude O.K. Ale je fakt, že koupit něco, co má mouchy, které bude třeba odstranit, může být v důsledcích drahé. Takže : zkušební jízda s člověkem, který tomu hoví a může rozpoznat pazvuky a zvednutí vozu by mělo patřit také k samozřejmostem. Otázkou je též, zdali je lépe koupit vůz pokud možno v původním stavu či zvednutý a na dˇábelských kolech. Ti, co hodně upravovali, vědí proč to dělali. Jestli to stavu vozu posloužilo, je jiná věc. Dále počítej s tím, že sice budeš mít tři auta v jednom a americkou legendu, pod deset litrů spotřeby se sotva vejdeš. Hodně štěstí a nashle u nás. My jsme taková demokratická diktatura. Naším šéfem je Robin Lukaš.....pardon Ranger, dědičný monarcha !
láska je láska...
Ahoj, díky ještě jednou za vaše reakce...vím, že toužit po této značce auto není o pohodlí,ale hlavně o lásce...a srdci neporučíš...počítám s tím,že provoz nebude nejlevnější... ale zato si splním jeden ze svých snů Simona.....
............
prohledávám web a bazary v Německu...souhlasím, že auto by mohlo být v lepším stavu...tam se v tom možná taky tolik nehrabou...určitě sem hodím výběr a budu ráda, když někdo na to zde koukne...děkuji ti...
- Standa
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Simono,
Nákup zvenku (německo) mohu jen doporučit, sám už jsem několik aut v německu kupoval a bylo to vždycky OK.
Prvního Wranglera (ještě YJ, někdy v roce 1999) jsem kupoval na inzerát v česku a musím říci, že jsem si tenkrát docela naběhl. Je pravda, že tenkrát nebyl takový výběr a sehnat pěkný auto byl problém, dneska je situace jiná a asi se dá něco vybrat i tady.
Nicméně současné auto jsem kupoval v německu cca. před 3 lety. Vybral jsem na internetu, jel se podívat, dohodl věci a koupil. Vše sedělo tak jak bylo deklarováno, stav perfektní, seriozní info - prostě tak jak by to mělo být.
Obecně se dá říci, že 90% aut zvenku nikdy nebylo v terénu (není tam kde jezdit). Technický stav a údržba obvykle daleko lepší než tady. Žádné amatérské a nepovolené úpravy (pokud budeš chtít s autenm něco dělat - je lepší si to rozmyslet a udělat sám). Pokud nějaké úpravy tak profi a zapsané v TP. Pokud kupuješ od soukromé osoby, nebo solidního prodejce tak souhlasí stav KM.
Doporučuji dát pozor na bazary a prodejce blízko u hranic a turecké překupníky - jsou už zkažení. Možná nejlepší je si vybrat auto od soukromé osoby, která jej prodává.
Velký výběr je na : www.mobile.de ale to asi už víš. S dovozem a přihlášením není žádný problém. Pokud bys potřebovala nějaké rady dej vědět.
Při prohlídce a nákupu to chce vzít někoho kdo už má zkušenosti sebou.
Držím palce při výběru a věřím, že vybereš dobře.
Nákup zvenku (německo) mohu jen doporučit, sám už jsem několik aut v německu kupoval a bylo to vždycky OK.
Prvního Wranglera (ještě YJ, někdy v roce 1999) jsem kupoval na inzerát v česku a musím říci, že jsem si tenkrát docela naběhl. Je pravda, že tenkrát nebyl takový výběr a sehnat pěkný auto byl problém, dneska je situace jiná a asi se dá něco vybrat i tady.
Nicméně současné auto jsem kupoval v německu cca. před 3 lety. Vybral jsem na internetu, jel se podívat, dohodl věci a koupil. Vše sedělo tak jak bylo deklarováno, stav perfektní, seriozní info - prostě tak jak by to mělo být.
Obecně se dá říci, že 90% aut zvenku nikdy nebylo v terénu (není tam kde jezdit). Technický stav a údržba obvykle daleko lepší než tady. Žádné amatérské a nepovolené úpravy (pokud budeš chtít s autenm něco dělat - je lepší si to rozmyslet a udělat sám). Pokud nějaké úpravy tak profi a zapsané v TP. Pokud kupuješ od soukromé osoby, nebo solidního prodejce tak souhlasí stav KM.
Doporučuji dát pozor na bazary a prodejce blízko u hranic a turecké překupníky - jsou už zkažení. Možná nejlepší je si vybrat auto od soukromé osoby, která jej prodává.
Velký výběr je na : www.mobile.de ale to asi už víš. S dovozem a přihlášením není žádný problém. Pokud bys potřebovala nějaké rady dej vědět.
Při prohlídce a nákupu to chce vzít někoho kdo už má zkušenosti sebou.
Držím palce při výběru a věřím, že vybereš dobře.
- Jirka
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Simčo, tak se taky přidám - jeden den člověk není na PC a hned taková smršť :lol:
Než Jeepa vybereš, tak protože tu krásnou možnost máš, doporučuju ti ji využít.
Je poměrně hodně důležité říct si předem co z toho auta vlastně chceš mít a co od něho očekáváš - je strašně moc variant a možností, byť to na první pohled nevypadá - tj. podívat se na naše auta - např. v Plzni jich uvidíš naprostou většinu - a říct si, jaký ho chceš mít - pár příkladů: Chceš ho zvedat? Budeš dávat naviják? Budeš dávat jiný kola? Širší? Atd atd..... Pokud se k tomuhle a dalším věcem rozhodneš předem, ušetříš spoustu peněz a času při dodatečném bastlení. Jeden příklad za všechny - budeš jezdit jen s plachtou nebo i s hard topem? Když jen s plachtou /jako třeba já-já vůbec nemám hardtop/, tak doporučuju půlky dveře - když máš ty dveře co má ten Jeep z inzerátu, a jedeš bez plachty, tak je buď musíš vyndat celé, nebo je tam máš stále. Můžeš akorát stáhnout okýnka. Z půlek vyndáš jen ten hořejšek a v pohodě i se zrcátkama jedeš překrásně dál. A když vyndáš ty plné dveře celé - máš je doma kam dát? Máš kam uskladnit hardtop? Když vyndáš dveře celé, potřebuješ i druhý zrcátka. Atd atd......
A nemysli si, že Jeepíka nebudeš nijak upravovat. V tom okamžiku kdy ty "krabičky" uvidíš pohromadě, jak je každá trošku jiná a tím totálně osobní, nedá ti to a začneš přemýšlet o něčem takovém taky, to mi věř....
Takže doporučuju - nespěchej s koupí, vyraž nejdřív na náš sraz a Jeepíky omrkni. A ptej se. Nech si vše vysvětlit. Tu možnost máš.
A pak do toho s vervou jdi!
Jirka
Než Jeepa vybereš, tak protože tu krásnou možnost máš, doporučuju ti ji využít.
Je poměrně hodně důležité říct si předem co z toho auta vlastně chceš mít a co od něho očekáváš - je strašně moc variant a možností, byť to na první pohled nevypadá - tj. podívat se na naše auta - např. v Plzni jich uvidíš naprostou většinu - a říct si, jaký ho chceš mít - pár příkladů: Chceš ho zvedat? Budeš dávat naviják? Budeš dávat jiný kola? Širší? Atd atd..... Pokud se k tomuhle a dalším věcem rozhodneš předem, ušetříš spoustu peněz a času při dodatečném bastlení. Jeden příklad za všechny - budeš jezdit jen s plachtou nebo i s hard topem? Když jen s plachtou /jako třeba já-já vůbec nemám hardtop/, tak doporučuju půlky dveře - když máš ty dveře co má ten Jeep z inzerátu, a jedeš bez plachty, tak je buď musíš vyndat celé, nebo je tam máš stále. Můžeš akorát stáhnout okýnka. Z půlek vyndáš jen ten hořejšek a v pohodě i se zrcátkama jedeš překrásně dál. A když vyndáš ty plné dveře celé - máš je doma kam dát? Máš kam uskladnit hardtop? Když vyndáš dveře celé, potřebuješ i druhý zrcátka. Atd atd......
A nemysli si, že Jeepíka nebudeš nijak upravovat. V tom okamžiku kdy ty "krabičky" uvidíš pohromadě, jak je každá trošku jiná a tím totálně osobní, nedá ti to a začneš přemýšlet o něčem takovém taky, to mi věř....
Takže doporučuju - nespěchej s koupí, vyraž nejdřív na náš sraz a Jeepíky omrkni. A ptej se. Nech si vše vysvětlit. Tu možnost máš.
A pak do toho s vervou jdi!
Jirka
- Čejka Jiří
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Tak já ač Jeepový elév bych přispěl svou trochou do mlýna.Nevím jak to funguje u něžného pohlaví ale je třeba se také vyvarovat chyby při volbě motoru.To ale souvisí s tím co nade mnou píše Jirka,prostě se musíš hluboce zamyslet nad tím na co vlastně Wranglera chceš.Tzn. např :na každodenní použití,jako druhé nebo třetí auto v rodině,na víkendové silniční výlety,na offroudové jedění,jako mazla na leštění a občasné projetí se na dvaceti km čtverečních, atd. atd.
Já třeba při volbě podobně neuvažoval a bezhlavě a i trochu naivně jsem koupil motor 2,5.Ne že by nevyhověl ale vždycky je nějaké ale.
Cena z toho ebayového odkazu se mi zdá podezřele nízká protože poslední měsíc prolézám stránky od Anlglie přes Švédsko a celou Evropu při honbě za čtyřlitrem a vím že ceny jsou až o řád vyšší.
Standa doporučoval při koupi ssebou vzít odborníka a s tím lze jen a jen souhlasit protože Wrangler má tolik možností a šancí na problém že jen odborník (stačí dlouhodobější vlastník) je dokáže odhalit.
Jinak přijet se podívat do Plzně na 70-80 procent Wraníků z celé republiky je asi pro určení priorit to nejlepší co lze udělat.
Já třeba při volbě podobně neuvažoval a bezhlavě a i trochu naivně jsem koupil motor 2,5.Ne že by nevyhověl ale vždycky je nějaké ale.
Cena z toho ebayového odkazu se mi zdá podezřele nízká protože poslední měsíc prolézám stránky od Anlglie přes Švédsko a celou Evropu při honbě za čtyřlitrem a vím že ceny jsou až o řád vyšší.
Standa doporučoval při koupi ssebou vzít odborníka a s tím lze jen a jen souhlasit protože Wrangler má tolik možností a šancí na problém že jen odborník (stačí dlouhodobější vlastník) je dokáže odhalit.
Jinak přijet se podívat do Plzně na 70-80 procent Wraníků z celé republiky je asi pro určení priorit to nejlepší co lze udělat.
Ahoj Jirko, také díky za info....Po přečtení všech rad si Wraníka asi jen tak nekoupím :rolleyes: rozhodně nejdříve navštívím sraz a budu se učit Ale nechci zbytečně zahálet.Bydlím na samotě a k baráku se dostanu jedině přes vodu...a mé dosavadní auto není na to stavěné...takže trpí...Vím,že chci manual ,plachtu i hard top,motor raději 4l, a zvedat asi ano.Přiznávám, že mám chaos,YJ,TJ....A světla kulaté....
Jiří
Ahoj Jiří, také děkuji za info....začínám se bát...co nakonec koupím....asi brzy tu začnu škemrat, zda by se mnou někdo nejel do Německa pro auto :rolleyes:
Jaké ale...máš na mysli...2,5 a 4l?
Auto chci pro svoji potřebu...což znamená, občas do práce, občas do školy,občas na výlet...a samozřejmě na mazlení a leštění
Ani vlastně nevím, jak to v ČR snáší policie...jízdu bez dveří? Já jsem jezdila s Wraníkem v USA a místo dvěří jen řetězy...tam mi to procházelo
Prostor pro hard top mám,ale v létě bych ho nechtěla vytahovat...A snažila se jezdit i bez plachty a dveří...
Jaké ale...máš na mysli...2,5 a 4l?
Auto chci pro svoji potřebu...což znamená, občas do práce, občas do školy,občas na výlet...a samozřejmě na mazlení a leštění
Ani vlastně nevím, jak to v ČR snáší policie...jízdu bez dveří? Já jsem jezdila s Wraníkem v USA a místo dvěří jen řetězy...tam mi to procházelo
Prostor pro hard top mám,ale v létě bych ho nechtěla vytahovat...A snažila se jezdit i bez plachty a dveří...
- Čejka Jiří
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele: