Zákonné pojištění - povinné ručení

... pište sem dotazy, které svým zaměřením nehodí do vedlejších témat nebo jsou společné pro všechny modely

Moderátor: Tom

Pravidla fóra
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky! :wink:
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.

Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
Oldřich Hyvnar
malej kecal
Příspěvky: 36
Registrován: 22 led 2007, 09:30
Bydliště: Nový Jičín
Kontaktovat uživatele:

Zákonné pojištění - povinné ručení

Nový příspěvek od Oldřich Hyvnar »

Měl jsem čtyři roky pojištěného Wranglera u České podnikatelské pojišťovny. Pojistné jsem platil čtvtletně do roční částky 9500,-kč, pak po postupných slevách a bonusech 8400,- kč za rok. Pořád se mně to zdálo hodně, zvláště když mně kamarád řekl, že u jeho ČSOB se s mými bonusy dostanu na 6300,-kč. Chtěl jsem tedy dát u podnikatelské výpověď a tu najednou všechno bylo jinak. Myslel jsem, že to tam rozmlátím.
Od ledna 2008 některé pojišťovny změnily zákony, ale většiny z nich to svým klientům nedaly vědět, zvláště pokud by se jednalo o možné snížení jejich roční platby. To byl i můj případ. Podnikatelská novým zákazníkům nabízí u našeho typu vozidla s patřičnými osobními bonusy výrazné snížení. Já však byl letitý klient, čili se mně to netýkalo. :down: Již toto je magořina a porušení podnikatelké etiky, aspoň z mého pohledu.
Když jsem se na to zeptal úředníka, odpověděl: "Víte, naši manažéři si váží více nového klienta, než starých zákazníků."
Takže jsem udělal takovou fintu. Dál jsem této pojišťovně výpověď a hned u té samé podepsal novou smlouvu během patnácti minut. A teď se držte! Z původních 8400,- platím 5400,-kč. Čili o tři litry méně a to jsou pro mně velké peníze.
Kdybych se nestaral, platím pořád těch 8400,-kč.
Proto doporučuji: Informujte se u své pojišťovny, třeba zbytečně platíte na jejich přepychové manažerské platy.
Lucík
hodně velkej kecal
Příspěvky: 221
Registrován: 24 led 2007, 17:25
Bydliště: Praha - západ
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Lucík »

Zdar pánové,
taky vám podám pár info, neboť jsme z úsporných důvodů a taky "proč platit víc".... v posledních dnech pojistili "nového" Wranglera a převedli Granda i Oktávku k ČPP....
Napřed k tomu výběrovému řízení....cca 40 aut opravdu NENÍ pro žádnou pojišťovnu tzv. FLOTILA, pro kterou by nám dávali nějaké extra sazby a taky hlavně těžko by se všichni členové shodli na jednom limitu, rozsahu asistence, připojištění skla, pojištění i na Evropu apod....

V současné době, pokud si zjistíte na online výpočtech od všech poskytovatelů povinného ručení výši pojistky, vám vyjde pravděpodobně jako nejnižší právě ČPP. Píšu pravděpodobně, protože záleží, mimo obsahu, také na bonusu za bezškodní průběh, stáří vozidla, věku řidiče apod., ale hlavně ČPP nabízí u produktu SPOROPOV nejnižší limity a tak pokud zvolíte právě tento produkt, budete to mít jistě levnější, než ostatní pojišťovny...

Limity u SPOROPOV jsou 35/35 mil Kč (zdraví/majetek), pojištění na Evropu se spoluúčastí 12.000 Kč!!!, rozsahy asistence jsou celkem OK. Takže pokud jezdíte do zahraničí, nic moc... Dále pak mají 50/50 SPECIÁL a 100/100 SUPER, oba včetně pojištění Evropy.

Takže já jsem měla Octávku (1,9 TDi) v 2007 s limitem 100/100 + čelní sklo u České pojišťovny za 7.358 Kč, nyní u ČPP budu mít 5.421 + 812 (sklo) = 6.233 Kč, bonus mám 74 měsíců. Takže je to levnější, ALE za jiných podmínek...limit 35/35 je OK, pokud nenabourám do letadla :lol: , ale zahraničí už by se muselo řešit jinak.....

Jak to vychází u Wranglera a Granda může doplnit Jirka....

Takže, každý ať si vybere, čtěte hlavně poj. podmínky, limity, pojištění do zahraničí a spoluúčasti!!! Nikdo vám nedá nic zadarmo!!!
Doporučuji si vše zkouknout a propočítat na nějakém serveru online povinného ručení, je jich několik.
Uživatelský avatar
Jirka
hodně velkej kecal
Příspěvky: 1000
Registrován: 15 pro 2006, 17:42
Bydliště: Praha - západ
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jirka »

Jo, tak dopňuju - sedím teď u piva doma, takže přesný částky ode mne nechtějte, ale vzhledem k mým dvěma Jeepům a oběma oběmům /jeden 5,2 a jeden 4 litry/ jsem taky zkoumal....A není vše tak jednoznačné - řekl bych to zjednodušeně takto:

Pro tento rok, pro moje auta, pro mou osobu, pro mé bydliště, pro mé bonusy /max./, pro mé stáří a pro stáří mých obou aut vychází pro obě auta nejpříznivěji ČPP.........Dlouholetě jsem byl pojištěn u Alianz a rozdíl je teď opravdu grandiozní....

Poučení? Prostě neusnout na vavřínech - sledovat, sledovat a sledovat! Jsem pro ČPP nový zákazník, kterého potřebují. Většina českých zákazníků jsou lidé starší, kteří si prostě při změně systému před ca 10ti lety vybrali svou pojišťovnu - tenkrát tu nejlevnější /jako příklad mohu uvést mého tátu/, a od té doby to prostě nezkoumají a pravidleně beze slov platí.... Jenže v dnešní době se prostě podmínky mění a pokud člověk vše nezkoumá stále, tak prodělává... Já bych tomuto rozdílu bez "nakopnutí" jednoho mého známého prostě taky nevěřil!!!


Takže - ptejte se, ptejte se a ptejte se ......... :lol: Tím vyděláte. Stojí to spoustu času, ale ušetříte doooost peněz!
Fox

Nový příspěvek od Fox »

Vzhledem k práci jsem si uzavíral "pojistku proti blbosti", dělal mi to kamarád, v té době jsem zrovna zvažoval u koho nechám pojistit Čmeláka (promiň Jirko :lol: ) a on se toho chytl trochu zapracoval a k té blbojistce mi u Triglavu udělal povinný, čímž pádem mi to na 2,5 l vychází nějakých 3400,- což je oproti 5700,- co jsem platil na starýho Drobka o poznání příjemější.
Uživatelský avatar
Lelek
velkej kecal
Příspěvky: 78
Registrován: 15 pro 2006, 16:53
Bydliště: Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Lelek »

Lelek hlásí cenu za 4L :lol: ( 7.516,- Kč vč. čelního skla na dvě splátky, s čímž budu mít ještě ořepočet na slevu, protože mi cenu dělali za bonus 84 měsíců a já mám nyní už 96 měsíců bonusu ). Vše u Direct 221 221 221 :lol:
radek
fórový prudič
Příspěvky: 271
Registrován: 03 bře 2007, 23:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od radek »

Uživatelský avatar
Michal - Semiš Breznický
vydra
Příspěvky: 463
Registrován: 19 úno 2007, 10:13
Bydliště: Znojmo
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Michal - Semiš Breznický »

To odpovídá. Jsem u Allianz a platím kolem 10 tis. ročně.
:eek: měl bych se nad sebou zamyslet
Uživatelský avatar
Tom
hodně velkej kecal
Příspěvky: 843
Registrován: 27 led 2007, 12:56
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Tom »

apropo,
pro naprosté spořínky tu mam námět: povinné ručení podle výkonu motoru, ne podle obsahu. Nabízí fy.Wüstenrot a platim za mýho čistokrevnýho koně 4.900,-Kč :lol: (pravda bez skla, stejně je sklopený :cheche: )
Michael
hodně velkej kecal
Příspěvky: 108
Registrován: 07 led 2007, 15:37
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Michael »

nedalo mi to a tak jsem dneska prepojistil pov. ruceni od Allianz na Direct, uspora 2500 Kc, ted budu platit 5 300 na ctyri splatky :up:
Michael
hodně velkej kecal
Příspěvky: 108
Registrován: 07 led 2007, 15:37
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Michael »

mam dokonce lepsi limity plneni, jelikoz se jedna pouze o pov. ruceni, tak je mi celkem lhostejna kvalita sluzeb. zakon jsem splnil . Pokud bych pojistoval havarijni , tak samozrejme resim jak je pojistovna mrstna s placenim a s dalsim okolo.
Uživatelský avatar
Čejka Jiří
hodně velkej kecal
Příspěvky: 137
Registrován: 06 úno 2007, 09:48
Bydliště: Brodce
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Čejka Jiří »

Moje řeč.V případě povinného ručení jde (i když trochu sobecky) jen o to aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
Uživatelský avatar
Jirka
hodně velkej kecal
Příspěvky: 1000
Registrován: 15 pro 2006, 17:42
Bydliště: Praha - západ
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Jirka »

Tak jsem konečně vytáhnul ty moje částky - jedná se pouze o povinný u ČPP!

Na Wranglera, r.v.02,obsah 4l, bydliště mimo Prahu, bonus 75 měsíců, jedna roční platba: 6.782,- Kč bez skla - to bude za ca 800,-.


a zajímavost - na Granda - to samé, jen obsah 5,2 ale stáří je větší-r.v.96, bonus 96 měs., jedna roční platba: 6.300,- bez skla - bude zas ca 800,-.

Přešel jsem od Alianz, kde byly oba Jeepy přes 10 tis. Jedná se tedy o ČPP. Vliv na výši pojistky má výkon auta, stáří auta, kupodivu i stáří řidiče, bydliště řidiče, bonus, obsah motoru.
Oldřich Hyvnar
malej kecal
Příspěvky: 36
Registrován: 22 led 2007, 09:30
Bydliště: Nový Jičín
Kontaktovat uživatele:

Re: Zákonné pojištění - povinné ručení

Nový příspěvek od Oldřich Hyvnar »

Ahoj kluci, právě jsem se vrátil z ČPP. Opět jsem změnil pojistnou smlouvu a přešel k Hasičské pojišťovně (dále HP). Vysvětlím proč, třeba to někomu pomůže.
Loňského roku byla HP součástí ČPP, teď se trhla, protože ČPP koupila Kooperativa, která je údajně nejdražší pojišťovna a nedovolila hýbnout ČPP s cenami. Do dvou až tří let má ČPP být úplnou součástí Kooperativy, takže se hasiči osamostatnili a snížili ceny. Tyto informace mám přímo od zaměstnace ČPP, který mně to poradil. A také jsem to již udělal.
Mně to na autě udělalo necelých tisíc Kč dolů, takže platím asi 4800,-. Samozřejmě záleží na určitých bonusech, které máme každý jiné, také ve větších městech je to vyšší - ale to již bylo psáno v předcházejících příspěvcích.
Pokud půjdete nasosat informace do HP, požaduji tam i výkon motoru vašeho auta.
Chápu, že někomu z Vás se nechce býti pojišťovacím turistou jako já, ale ušetřené prašule se dají třeba vložit do nákupu lahodné Henryho Jeepovice.
Uživatelský avatar
Henry
Rada Starších
Příspěvky: 722
Registrován: 05 kvě 2008, 11:04
Bydliště: Beskydy - Rožnov p.R.
Kontaktovat uživatele:

Re: Zákonné pojištění - povinné ručení

Nový příspěvek od Henry »

No já bych kurňa vám všem, navrhnul zrušit pojistky úplně a co ušetříte, tak u toho Henryho směnit za tu Jeepovici všecko :cheche: :cheche: :cheche:

tožtak
Uživatelský avatar
Harley
hodně velkej kecal
Příspěvky: 1436
Registrován: 18 pro 2008, 19:37
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Zákonné pojištění - povinné ručení

Nový příspěvek od Harley »

Já platím za 3,8L 5300,- ročně plus 1000 za čelní sklo.
Je to u Triglav .

Myslím,že sem dám odkaz,kde já pražák přišel k takový príma částce,když jsem ještě na začátku roku platil přes 12tis.

Přečtěte si tohle:
(konec pátý stránky,na další jsou kontakty) :up: :up:

http://www.jeep-club.net/msgboard_posts ... ssage18070


a tady další spokojenej.:
http://www.jeep-club.net/msgboard_posts ... 984&kols=1
Odpovědět

Zpět na „Obecné dotazy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů