Laděný výfuk

... pište sem vše, na co se chcete zeptat a co Vás zajímá ohledně úprav a oprav Wranglerů JK

Moderátor: Tom

Pravidla fóra
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky! :wink:
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.

Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
Odpovědět
elvis
hodně velkej kecal
Příspěvky: 166
Registrován: 06 led 2012, 18:48
Kontaktovat uživatele:

Re: Laděný výfuk

Nový příspěvek od elvis »

Tak jsem dnes výfuk s velkou lítostí sundal, protože docela citelně má nárůst výkonu z nízkých otáček.(líp akceleruje a myslím, že je to i poznat v terénu, že se hned chytne z nízkých otáček). Zaznamenal jsem to když jsem dnes vyjel s origo. Štve mě to, protože jsem si na ten zvuk zvykl, ale musel bych jezdit sám. Mám totiž poruchu srozumitelnosti řeči. Při určitém hluku, nebo šumu, nerozumím tomu co kdo povídá, slyším dobře, ale nerozumím.

Takže k mé lítosti je na prodej. Najel jsem na něm cca 200 km a je již v černém "hábitu" jak výše píše Myslivec ze Zlína. Takže s tou barvou vyšel na 6.400 Kč a nabízím ho za 5.500 Kč.
elvis
hodně velkej kecal
Příspěvky: 166
Registrován: 06 led 2012, 18:48
Kontaktovat uživatele:

Re: Laděný výfuk

Nový příspěvek od elvis »

Tak mě kluci na Jeepforu nasadili brouka do hlavy. Zkusím něco udělat s těma nerez. koncovkama. U originálu je vnitřní průměr 62mm a ty koncovky mají 72mm. Dám místo nich normál roury a víc šikmo seřízlý a trochu kratší jako je origo.
Mám tam teď zpátky originál a ten mě fakt nebaví.
Myslivec ze Zlína
hodně velkej kecal
Příspěvky: 142
Registrován: 17 pro 2012, 18:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Laděný výfuk

Nový příspěvek od Myslivec ze Zlína »

Já s tím problém žádný nemám.Čekal jsem že to bude hlučné,ale vzhledem k tomu,že mám naftu tak je to v poho.To,že se výkon zvedl to jsem psal taky.Hned se mi to zdálo že to víc táhne,myslel jsem si že to je pocitové,ale ne :todáš: .K té hlučnosti (bublavosti)...přemýšlel jsem jestli když ty koncovky povytáhnu a utáhnu dál na fýfuku,jestli se to bublání,brumlání malinko nezvýší.Bez koncovek jsem to nezkoušel takže nevím.Ale jináč laufy SUPER. :todáš:
Vojta
velkej kecal
Příspěvky: 96
Registrován: 26 srp 2013, 09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Laděný výfuk

Nový příspěvek od Vojta »

Já tomu vůbec nerozumím. Co je to laděný výfuk?
To je laděný jako trumpeta, na zvuk? Aby to hezky troubilo?
Já kdysi lítal rychlostní modely letadel a tam se používají laděné výfuky. Měli jsme na motorky (3,5ccm a 6,5ccm, cca 33 000 rpm) připravyn sady výfuků, které se lišily na průměru, délce, úhlech kuželů, výstupní trubičce a její délce o milimetry, výfuky se vybíraly se podle teploty, vlhkosti a tlaku vzduchu, větru, charakteru tratě, ke každé vrtuli byl úplně jiný, vliv mělo i palivo a ricin v něm, tuhost uchycení motoru, typ svíčky atd. Rozdíly mezi vhodným a nevhodným výfukem byly tak 2 000 rpm a to znamenalo hodně míst ve výsledkovce. Stejně tak metanolový lodní kluzáci, ti měli výfuk laditelný za jízdy a v zatáčkách ho prodlužovali, aby se motor nepodtočil a nechcípl.
A u Jeepa je dokonce jedno, jestli je motor diesel nebo benzín, ,, laděný" výfuk je prý stejný!
Uživatelský avatar
Harley
hodně velkej kecal
Příspěvky: 1436
Registrován: 18 pro 2008, 19:37
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Laděný výfuk

Nový příspěvek od Harley »

Vojto,chápeš to a nebo spíš nechápeš stejně jako já,tohle označení. Není to jen kolem Jeepů ale hojně se to používá i kolem motorek. Přitom je to označení velice hloupý,jak je používáno. Laděný výfuk je přesně tak,jak to popisuješ.je to velká věda a v podstatě to nemůže bejt universální .Pokud má bejt "laděnej" ,tak jen na konkrétní motor,konfiguraci dílů a použití .

Btw,kdy se stavíš na kafe,sousede? :cigarko:
Vojta
velkej kecal
Příspěvky: 96
Registrován: 26 srp 2013, 09:51
Kontaktovat uživatele:

Re: Laděný výfuk

Nový příspěvek od Vojta »

No já si to o těch výfukách myslel, že to s výkonem nemá nic společného. Mě na výfuku u Wranglera zajímá hlavně to, ab moc nerezavěl, výkon vem čert, toho je tam na 4L až dost,
Jo, Harleji, to víš, že se stavím, musíš mě taky něco povyprávět o těch HD, moc mě rajcují ty krásný věci, co máš v krámě za výlohou, hlavně ten motor.
Uživatelský avatar
Tom
hodně velkej kecal
Příspěvky: 843
Registrován: 27 led 2007, 12:56
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Laděný výfuk

Nový příspěvek od Tom »

jj, máte recht hoši. Laděný lauf je věda. Špatně jsem Dynomax nazval. Ale ono jaksi je jednodušší napsat laďený výfuk, aby každý pochopil že se nejedná o sériovku... Pro běžného smrtelníka je to jaksi srozumitelnější. Odborník žasne a zoufá :wink:
Odpovědět

Zpět na „Wrangler JK“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů