Navijáky a chlazení ???

... pište sem dotazy, které svým zaměřením nehodí do vedlejších témat nebo jsou společné pro všechny modely

Moderátor: Tom

Pravidla fóra
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky! :wink:
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.

Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
LUKI

Navijáky a chlazení ???

Nový příspěvek od LUKI »

Vážení chtěl jsem se vás zeptat ti co máte přední pevnosťák a naviják namontavaný na něm před chladičem, jak vám to stíhá chladit ?????

Já to mám takto namontováno a ve chvíli kdy jsem dal před naviják ješte SPZku tak jsem z hrůzou zjistil že při jízdě na dálnici se zaplou klímou a venkovní teplotou kolem 29 stupňů stabilní otáčky motoru kolem 3 tis., začíná rafička teploměru lézt přes půlku :eek: . Takže okamžitě jsem vypl klímu a tu podělanou značku hned vyhodil pryč, ale stejně mám dojem že skrz ten naviják tam musí jít míň vzduchu, nezaznamenali jste taky něco takového ?? :confused:
LUKI

Re: Navijáky a chlazení ???

Nový příspěvek od LUKI »

Mně to taky ve městě nic nedělá jen ta dálnice, no nic testnu to s tou sundanou značkou jestli se to zlepší ....
Uživatelský avatar
meett
hodně velkej kecal
Příspěvky: 501
Registrován: 12 led 2007, 20:13
Bydliště: Havlíčkův Brod
Kontaktovat uživatele:

Re: Navijáky a chlazení ???

Nový příspěvek od meett »

Cus Luki ja s tím taky nemám problém .... power plant s kompresorem a ten je nejak vysokej.

po kazde off jízde se ale mazlím s chladičem. to je nejčisčí co na tom autě mám :cheche:
Uživatelský avatar
Harley
hodně velkej kecal
Příspěvky: 1436
Registrován: 18 pro 2008, 19:37
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Navijáky a chlazení ???

Nový příspěvek od Harley »

Robine ale malej benzín bez přeplňování se uchladí dobře .Už jen proto,že má stejně velkej chladič jako čtyřlitr. Luki má CRD a krom chlazení vody tam má i intercooler pro turbo a chladič pro automat. Takže to auto bude háklivý na přísun vzduchu a navíc je to umocněný 35" pneu.

Podobně citlivý jsou na tom i SUV od Jeepa. Dej před chladič XJ nebo ZJ přídavný světla a ještě k tomu naviják a nestačíš chladit. Tyhle auta mají relativně malý chladiče na tak velkej obsah a navíc kvůli emeisím jsou nastavený na "teplejší" provoz.
LUKI

Re: Navijáky a chlazení ???

Nový příspěvek od LUKI »

Je to tak jak píše Harley, ta nafta má opravdu nic moc velkej chladič, a navíc je z větší části překrytej interkouli, a další chladič na klimu, takže moc místa tam už moc není, jen mám obavu abych nemusel ještě sundat naviják, mám tyhle zkušenosti z patrola, ten byl taky náchylnéj na přehřívání, takže jakmile jsem koukl že to leze na 2/3 teploty okamžitě noha z plynu, vypnout klimu a zapnout topení na plný ceres. Jen se modlím aby to sundání te značky pomohlo, z prasklýma hlavama jsem si už zažil svoje :cool:
LUKI

Re: Navijáky a chlazení ???

Nový příspěvek od LUKI »

Vyřešeno, zančka přemontována, krytování rumpálu taky, chladí jako o život :up:
Odpovědět

Zpět na „Obecné dotazy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host