nákup nového Wraníka

... pište sem vše, na co se chcete zeptat a co Vás zajímá ohledně úprav a oprav Wranglerů JK

Moderátor: Tom

Pravidla fóra
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky! :wink:
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.

Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
bobeš

Re: nákup nového Wraníka

Nový příspěvek od bobeš »

Jak jsem předpokládal němčouři dělají mrtvého brouka! :fuj:

Takže jsem nelenil a Kratochvíl mi již strojí (podvozek AEV 2" + kola AEV 17" s pneu 32" + další drobnosti) nového wranglera v "základu" dle mých představ. Koupil jsem jednu předváděčku sice v barvě která mi až zas tak nesedí (vínová metalíza) ale cena o 100.000,- méně mě přesvědčila!

Když tak udělám celopolep auta!? Koukal jsem, že to jsou schopni udělat za ceny okolo 20.000,-!
A myslím si, že ta kvalitní fólie jistě udělá i obrovskou práci při ochranně laku v terénu!? (větve, odlétající kamínky atd.) A když se nějaká fólie roztrhne, nebo jinak poškodí, tak se dá lehce sundat a nahradit!?

Jaké máte názory na tyto celo polepy a máte někdo s tím i zkušenosti!!!?? :nečtešnevíš:
Já jen viděl ty Octávky od O2 mobilního operátora po odlepení fólie a to auto mělo lak, jak kdyby vyjelo z fabriky!

Mějte se a na další sraz přijedu ukázat toho svého wranglera.
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Harley »

Ten polep fólií mi ppříjde jako super věc.Viděl sem to detailně na několika autech a není to poznat. Po Praze jezdí takhle hodně matných černých a nebo šedých Ferarri,Bentley a nebo Maserati a vypadaj výborně.

Jenom dotaz. proč dáváš lift když tam necháš origo rozměr pneu 32" ? Ty jsou malý i v origo výšce auta vůči blatníkům. Na 2" se dávají 33-35" pneu.

Moje auto,když jsem ho kupoval.Fabrický 32" pneu. I bez liftu to vypadá legračně.
Obrázek

a na 33" bez liftu
Obrázek
PETARDAK
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od PETARDAK »

Opět jen a pouze souhlas s Harleyem :todáš: ty origo 32" vypadají (i díky civilnímu vzorku) směšně malé proti mohutnosti JéKáčka,natož 2" zvedlého. Já dal 33"MT na nenaliftované auto a ani v terénu nic nechytalo, teď na liftu cca 2,5" mám MT-35" a vzhledově/proporčně je to tak akorát :wink: .I když takové 37" to by byla pecka :cigarko: (možná hlavně pro přední D30 :blb: )
Přílohy
JK-20ky 022 (Large).jpg
bobeš

V těch penu jsem se spletl!!! :bit:
Vlastně nevím v jakém rozměru budou, ale viděl jsem je přikulený u toho mýho auta a byly v průměru o takových 5 cm větší? Takže by to teda mohli být asi ty 35"? Uvidíme! Mě se moc líbily a Kratochvíl je dává skoro na všechny Wranglery, které jsou nazvedaný na 2"!
On mi říkal co je to za gumu, ale v tom množství informací (jednání o koupi auta) jsem to zapoměl. :méďa:
Ale 37" by se dle mých informací na zdvih 2" už zase nevešli!? :nečtešnevíš:
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

No spíš 33" .Na 35" by se musely dělat stálý převody v rozvodovkách. Už na těch 33" je to hraniční aby auto trošku kultůrně jelo.
Na 35 tkác tu moc aut nejezdí.
Tom
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Tom »

to as budou 285/70-17". Ladíme to jako kompromis bez zásahu do převodů, doladí se to ProCall modulem. Fólie prima! Někdo je umí dělat fakt perfektně, viz Harley vstup, ale daj si to zaplatit krví. Za těch 20.t. to bude z 5-ti kroků perfekt, z blízka v náročných místech najdeš chyby, ale na wraníku je náročnejch míct pomálu... A roztrhnout fólii? To jsem snad ještě neviděl...

Jinak gratulace k úspěchu!
bobeš

Tak tady jsou první foto mého Mazlíka!
Ty pneu jsou 295/70 R17 a kola s tím správným ET! Nojo AEV!
I na tu barvu si již zvykám a začína se mi líbit!

Mějte se

Bobeš
Přílohy
DPP_7.JPG
DPP_4.JPG
DPP_1.JPG
Dr.Ti.

Nový příspěvek od Dr.Ti. »

Ta kola jsou mi povědomá ....
Přílohy
Plzeň 2011.JPG
bobeš

Jó ty pneu jsou 33,19" teď již to vím, přestavovali jsme poměr s Procall Modulem AEV!

A na tyto kola se musí koupit sólo tenkostěný nástrčkový klíč (ořech)!
Origo klíč ve výbavě nejde nasunout (malé díry)!
Zjistil jsem to, když jsem si kola chtěl po nějakých 50km zkontrolovat (přetáhnout) :nápad:
A taky jsem objevil zamykací šroub s klíčem na reservu, ktrý mi kratochvíl dal do kufru, protože jej nejde použít.
Ještě že jsem to nezjistil až při defektu a musel dávat reservu!? :blb:

Mějte se

Bobeš
Přílohy
DPP_6.JPG
Tom
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Tom »

jojo, chybička se umí vloudit - na kola je zapotřebí klasický kříž na kola či ořech. Skladem mam prodloužený ořechy od Gorila Wrench... Jinak pojistný matky by nebyly k zahození, ať o ty kola nepřijdeš... Dali ti čidla tlaku v pneu do disků??

Jinak - gratulace a přání mnoha spokojených km!!! :todáš:
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Koukám,že dáváš SPZ rovnou na bok,jako US verze. To děláš dobře. Krom toho že je to dole na totálně pitomým místě,tak je to i nehezký.Na Wrangler patří SPZ do boku. A US formát! :todáš:
bobeš

Jo RZ je již na správném místě! Jen ten rozměr není úplně US, naše jsou vetší tak to tam nevypadá zas tak dobře!? :bit:
Upravoval jste si ji někdo!? Aby šla přesně do rámečku, nebo je lepší si ji nechat takto!? :nápad:
Já chci i do budoucna P + Z nárazník od AEV, takže rouvnou jsem řešil tuto variantu!

Tome díky!
Čidla tlaku mám - dodatečně je chce Kratochvíl i zaplatit!? No dejme tomu! :nototo:
Klíč na kola si koupím v A.T.U., kde mají tyto klíče i s vysouvacím trhákem, takový používáme i ve firmě, když není volný zvedák a možná se bude i vejít do "kastlíku" k heveru!? Nejdřív jej ovšem vyzkouším zda to sním půjde!!!
Ty máš pojistný matky hodící se na tyto kola skladem? Jsou podobný těm originál akorát tenkostěný klíč?
Jsou jedna na kolo, nebo se jich dává více? A nakolik to přijde?
Na druhou stranu mám auto v garáži, tak to hrozí spíš někde na cestách!
Harley
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Tak ta naše "US" je o kousek větší ale je stejně velká jako obvod toho držáku.Sice dovnitř ,jako jejich, tam nevleze ale zase přes ten držák nejde.Upravit SPZ bych nedělal,má statut úřední listiny ,takže by Tě za to mohli zbytečně sejmout.Těch pár mm o co je větší,za to nestojí.A vzhledově by mě na značce chybělo její černý olemování
http://www.jeep-club.net/graphics/owner ... 95_042.jpg
Radek 66
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od Radek 66 »

Tak já ji naopak na TJ obstřihl hned :wink:
Je to hliník tak že nůžkama na plech, žádné rezivění, chce to jen pár milimetříků.
Druhá možnost je pak ji oblemovat gumovým profilem na ukončení plechů, tím se schová všechno a nikdo nic nepozná.
Černej rámeček neřeším - ten vznikne origo podznačkou nebo tou gumou, u obstřihnutí tam ale stejně větší část toho černýho na značce zůstane vidět.
elvis
hodně velkej kecal
Kontaktovat uživatele:

Nový příspěvek od elvis »

Rozhodl jsem TJ 2.4 sport prodat a koupi jetý JK 3.8 sport manuál r.v. 2007. Na co si mám při koupi dát pozor?Předem dík za odpovědi.
Odpovědět

Zpět na „Wrangler JK“