vůle v zadním kole
Moderátor: Tom
Pravidla fóra
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky!
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.
Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky!

Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.
Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
vůle v zadním kole
Zdravím. Při výměně pneu jsem zjistil v levém zadním kole vakl asi 1cm na obvodě kola. Při jízdě není z ložiska nic slyšet,ani se nehřeje. Je mě to divné ,rubicon má najeto málo přez 60tis. a ložisko je přece mazáno z nohavice diferáku ,tak by mělo něco vydržet. Že by amíci brali ložiska made in China ?
Budu to muset rozebrat. Věděl by někdo ,jaké je tam ložisko ,jestli je dvouřadé ,nebo jednořadé a jaký je tam simerink ? Díky petr

Re: vůle v zadním kole
Budes potrebovat pozice 22, 23 a 24 - viz odkaz. Na sundani loziska potrebujes flexu (rozriznout stare lozisko a zajistovaci krouzek) a pak lis pro nalisovani na poloosu ...petr-46 píše:Zdravím. Při výměně pneu jsem zjistil v levém zadním kole vakl asi 1cm na obvodě kola. Při jízdě není z ložiska nic slyšet,ani se nehřeje. Je mě to divné ,rubicon má najeto málo přez 60tis. a ložisko je přece mazáno z nohavice diferáku ,tak by mělo něco vydržet. Že by amíci brali ložiska made in China ?Budu to muset rozebrat. Věděl by někdo ,jaké je tam ložisko ,jestli je dvouřadé ,nebo jednořadé a jaký je tam simerink ? Díky petr
https://rdr.crownauto.us/cs_CZ/m/2007/j ... er-44-226/
Díky za návod. Ze sestavy ložiska je zřejmé. že simerink je před ložiskem ložisko tedy není mazané z nohavice difu?
Tesneni je na vnejsi strane. Lozisko je mazane olejem z napravy. To co je na vnitrni strane je zajistovaci krouzek, ktery drzi lozisko na poloose. Tedy jak lozisko, tak krouzek je na poloosu nalisovan na pevno. Proto nejde sundat a musi se rozriznout.
Díky za informaci. Objednal jsem soupravu/ ložisko-simerink-kroužek/ dle čísla VIN a roku výroby. Když to přišlo,rozebral jsem nápravu a byl na mrtvici. Souprava měla menší průměry. Slíbili,že to vymění a tak čekám na pondělí. Zřejmě je několik druhů zadních náprav
. Jo,když jsem to rozebral,ložisko se vysypalo na zem. Divím se,že nebylo hlučné a nehřálo se.Asi by časem začal téci simerink.