synchrony
Moderátor: Tom
Pravidla fóra
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky!
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.
Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
Jelikož je tato část bez nutnosti registrace, tak prosím všechny, kdo registrovaní nejsou, ať své příspěvky podepisují. Bude v tom trochu lepší přehled, kdo co napsal. Díky!
Stálým hostům našeho fóra nabízíme možnost registrace jako Návštěvníci.
Aby se zde neobjevovala tétama se stejnými dotazy a zachovávala se co největší přehlednost, doporučuji před založením nového tématu projít všechny ostatní témata nebo použít funkci "Hledat" a Vaše dotazy směřovat co nejvíce do již stávajícíh témat. Nové téma zakládejte pouze v případě, že se Váš dotaz nehodí do žádného ze stávajících.
synchrony
Čau kluci, mám yj 2,5 90 rok, a mám v háji všechny synchrony, asi tam někdo nalil jinej olej než měl protože většinou odcházej mezi 1-2 2-3 ale ne všechny, ne?? No a mám dylema jestli někde sehnat komplet převodovku (jestli tam pasuje i cherokee a nebo jiný obsahy či diesel) ?? díky za info.!! a nebo jestli koupit synchrony, nevim co je lepší a samozdřejmě i levnější. Na Crownauto jsem objevil tohle http://rdr.crownauto.us/cs_CZ/m/1989/je ... epair-kit/ mrkněte na to, ale nevim jestli je to to co zrovna potřebuju, nevim jestli to jsou nový synchrony a nebo to je jen nějakej doplněk. fakt nevim, poradte jak by jste postupovali vy. dík moc
- Ondřej
- Soptík
- Kontaktovat uživatele:
Re: synchrony
Není to jenom spojkou? Bylo by dost divný, kdyby odešly fakt všechny.
Zlusim mrknout ještě na tu spojku, je pravda že tam občas zůstane vyset nějakej kvalt a nejde vyndat, a nebo dal někdo blbej olej a oddělal je, někde tady na foru se psalo taky o olejich který tam maj bejt, a pokud se dá jinej tak je to špatně. budu hledat
- Harley
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Vsázím na spojku.Aby odešly všechny synchrony,je hodně nepravděpodobný.Názor viz Ondra
Špatnej synchron,Ti zhorší přeřazení ale nezpůsobí,že kvalt bude vyset a nepůjde vyřadit. To není funkce synchronů.Nejde-li vyřadit,tak je to problém spojky
Špatnej synchron,Ti zhorší přeřazení ale nezpůsobí,že kvalt bude vyset a nepůjde vyřadit. To není funkce synchronů.Nejde-li vyřadit,tak je to problém spojky
Na tu spojku se teda podívám, ikdyž nevim co s ní já vyřešim, můžu dotáhnout trochu lanko, ale to je tak vše, jinak do servisu a rozebrat, no uvidíme, zatim dík
- Ondřej
- Soptík
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se ti řazení zlepší několikerým sešlápnutím spojky, pak je tam problém. Pokud si pamatuji tak je hydraulická, leje se do ní brzdová kapalina DOT 3 a nádržka je vlevo v motorovém prostoru, těsně u přepážky.
Díky za informace, hned na to mrknu co to sundám z heveru, ošetřuju podvozek proti korozi, a rovnou se ještě zeptám - na přední nápravě mi trochu kape olej kolem poloosy, mám zamaštěnou i pneumatiku což je dost na hovno, musí tam být někde nejakej simering, nemáte stím někdo zkušenost, s jeho výměnou???a jak na to???
- Harley
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Ven diferák.Simering je hned na kraji banja.Žádná príma práce,když nejsou přípravky.
- Ondřej
- Soptík
- Kontaktovat uživatele:
záleží na které straně, pravá jde ven i bez otvírání diferáku a jako přípravek stačí závitová tyč M10 a pár matic a velkoplošných podložek, levou si nepamatuju, ale mohu vznést dotaz na mého guru
jinak ten simering většinou odejde,protože je špatný kříž na poloose
jinak ten simering většinou odejde,protože je špatný kříž na poloose
- Harley
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Jestli nemá Axle disconnect,tak koš musí ven pro oba simeringy.
Jedná se o pravou poloosu, diferáky jsem dával oba nový, tak je možný když se tam strkala zpátky tak se tam něco stalo. Jde mi oto jestli zase diferák ven a nebo to pujde jen že vytáhnu to poloosu, a pek nějak tou závitovou tyčí?? přesně teda nevim jak, jak ten symerink ven a jek ho tam zas dostanu??
- Ondřej
- Soptík
- Kontaktovat uživatele:
Seženeš podložky velké jako simering, starý simering ven, nový máznout vazelinou a přes okénko připojení předního náhonu opatrně nasadit a tou závitovkou s podložkou usadit na místo. Na straně ven z auta musíš mít nějaký plocháč s dírou té závitovky,aby se to rozepřelo.
- Harley
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
No na tenhle postup si těch simeringů pořiď víc. Závitovkou to jde ale s vnitřní strany,kdy na simerineg tlačíš musíš mít profilovou podložku,která kopíruje tvar simeringu. Nebo aspoň trubku,která tlačí v ploše a nezdeformuje simering
Pro představu:
Pro představu:
Naposledy upravil(a) Harley dne 11 led 2012, 10:56, celkem upraveno 2 x.
ještě stim, počkám. nejdřv musim dodělat ošetření spodku a pak začnu řešit tu poloosu, musim auto otočit, mám čumák u zdi a nedostanu se tam, ale dík. Jo a ty fotky nějak nefungujou.
- Harley
- hodně velkej kecal
- Kontaktovat uživatele:
Já je vidím. To bude chyba někde u Tebe.